zondag 8 november 2009

Respect voor Alex

Efkes alles op een rijtje:
- Katleen - de blonde - houdt het voor bekeken
- K3 wordt K2: enkel Kristel en Karen over, alletwee vlaams en respectievelijk zwart en rood (enfin op papier toch: de Gene en de Gert - en wie weet nog - weten het zeker)
- ne slimmerik bedenkt dat er wel eens geld te verdienen kan zijn door de gemiddelde fan van commerciële televisie mee te laten genieten van de dolle zoektoch naar een nieuwe Katleen
- heel de K2 zoekt K3 show is een samenwerking tussen de VTM en de Nederlandse zender SBS6

Verbaasd dat de winner dan een blonde hollandse is? Ni echt eigenlijk: de hollanders doen ni mee aan zoiets als ze d'er niks bij winnen en een blonde is't enige wat in 't plaatje van K3 past.

Dan vind ik dat Alex Callier van Hooverphonic het een pak beter aanpakt:
je kan je kandidatuur online indienen, voegt er meteen een foto, je biografie en een duidelijk geluidsfragment van je zangtelent bij. Het mag potverdekke zelfs ne vent zijn! Uit heel die boel blijven er 15 over en die worden persoonlijk door den Alex en de Raymond gehoord en gezien. En ze kiezen nondeju zelf de beste d'eruit. Geen 'jury' van bekende koppen die ongepaste commentaar geven. Ze kiezen zélf met wie ze muziek gaan maken.
Niet dat K3 te vergelijken is met Hooverphonic, in geen 100 jaar .... maar toch respect voor Alex en Raymond. En nen dikke vette 'boe' voor de mannen van Studio 100 die Kristel en Karen opgezadeld hebben met Joske.