maandag 10 september 2007

Elektriciteitspanne

Vandaag rond half 5 stop ik onze dochter in bed (Onderweg de babyfoon in de keuken ('parents unit') alvast aangezet). Ze was al behoorlijk lastig voor haar 4-uurtje (druifjes, koekje, peer en pudding: mjam mjam), dus nadien per direct richting dromenland: slaapwel Nele, slaapwel Woef en de babyfoon in de slaapkamer aan. Ikke terug naar de keuken: babyfoon staat terug uit. Whuh? Terug naar de slaapkamer: babyfoon daar staat ook terug uit. Nele? Twee onschuldige oogjes zeggen me dat ze er niks mee te maken heeft (deze keer geloof ik haar). Blijkt dat ook de wekkerradio het niet meer doet ... en het licht, en de thermostaat en de radio ...
Iets verderop in 't straat staan 2 'camionetten' van Belgacom. De mannen zitten op hun gat naast de put die ze gegraven hebben. Ze hebben de hoofdleiding van den ellentrik geraakt. Dikke miserie natuurlijk want 't is al na half 5, en om 5u zit hunne shift erop.
Soit, zo'n 45 min later doet onze babyfoon het weer. Maar d'er is in huis tegenwoordig niet veel meer dat nog werkt als er geen elektriciteit meer is. Je kan nog welgeteld één keer het toilet doorsjassen, want ons toilet werkt op regenwater, met een pomp op elektriciteit. Geen warm water of verwarming. Koken zou nog net wel lukken (gasfornuis). Maar voor de rest zou't maar donker en stillekes zijn.
Voor de zekerheid onze voorraad theelichtjes maar eens gecontroleerd gisterenavond.

Geen opmerkingen: