zaterdag 8 september 2007

Motoculteur

Ne motoculteur is dus zo nen halve tractor (in't klein) om den hof te 'frezen'. "En is da moeilijk om mee te werken, want ik heb da nog nooit gedaan?", vroeg ik aan de vriendelijke telefoniste (van den BestRent in Herentals, waarover trouwens geen klachten). "Nee hoor, en onze magazijnier zal u dat allemaal perfect uitleggen". OK, huren die handel!

Beste lezer: onderschat zo'n motoculteur niet! Daar zitten nog onverwacht veel schakelaars, hendels en versnellingen op. Om u een idee te geven: ik heb het ding 's morgens om 8u opgehaald, en 's namiddags rond een uur of 3 heb ik'em eindelijk in z'n achteruit gekregen. Toegegeven, eens je't weet is't simpel. 't Komt er maar op neer om alle 4 (ja: vier!) de hendels in de goeie combinatie te gooien en hopla hij doet precies wat je wil.

Maar het resultaat mag er zijn: na bijna 2 dagen labeur ligt ons hofke er al heel wa properder bij. 't Is te zeggen: de rommel is uit het zicht verdwenen (lang leve de garage: daar kan je veel achter verbergen) en het stuk tuin waar gazon komt is klaar om bezaaid te worden.
't Was nipt, maar 't is ons dan toch nog net gelukt binnen het jaar na de verhuis.

Geen opmerkingen: