vrijdag 4 januari 2008

Grote broer

Een hele tijd geleden ben ik peter mogen worden van Jorre.
Jorre is ondertussen een guitige peuter van bijna 2 jaar, zot van alles wat je bal kan noemen en verlekkerd op choco van 't Boerinneke.
Maar wat nog veel belangrijker is: hij is gisteren grote broer geworden. Het is een meisje geworden. Ze heet Yana (heeft Jorre me zelf verteld) en 't is een schoontje.
Grote broer: proficiat he man!
Ook aan de mama en de papa natuurlijk he. Maar die zijn al eens mama en papa geworden. Grote broer wordt je maar één keer (tenzij je later nog eens heel grote broer wordt natuurlijk).

Wat mij enigszins wel verbaasde, is dat ons Nele nogal rap richting Yana wees en 'pakke pakke' zei. Ik was al blij dat ze niet 'Nele ook' zei. Maak zo'n kind om te beginnen al maar eens wijs dat als ze dat nu wil, dat dat er ten vroegste binnen 9 maand kan zijn. Als die bengels 'nu' iets willen, moet je niet afkomen met verhaaltjes over 'groeien in de buik van mama' hoor.

Niet dat ze geen broertje of zusje mag verwachten. Zeker wel. Alleen nu nog niet: we zitten momenteel nog met een slaapkamer-tekort (aan ons 1e verdiep wordt naarstig gewerkt). Morgen ne keer controleren of solden ook geldt op plafonds en klik-laminaat. Dan nog binnendeuren installeren, een kleurtje tegen de muren, en hoplaké: ons huis wordt dubbel zo groot! Wie gaat dat allemaal kuisen ...

Geen opmerkingen: