woensdag 9 januari 2008

Spontane vragen

Er zijn zo een aantal dingen die een mens zich soms spontaan begint af te vragen. Geen dingen van levensbelang. Gewoon dagdagelijkse dingen waar je normaal gezien niet bij stil staat, maar om een of andere reden doe je dat dan toch, en wil je ook weten hoe dat zit.

Hieronder zo een aantal van die dingen die mij bezig houden:
- hoe lang laat je de telefoon overgaan voor je besluit dat je correspondent niet thuis is? Of voor het 'onbeleefd' wordt?
- waarvoor dienen die rode streepjes op de snelheidsmeter ('de kilometrik') bij ne Golf?
- tot wanneer wens je iemand gelukkig nieuwjaar?
- hebben de wetenschappers en onderzoekers nu al een alternative engeriebron, en moet ze die geheim houden om de wereldeconomie in stand te houden? Of hebben ze echt nog niks bedacht?
- als een computer 50 jaar geleden de grootte had van een woonkamer, en nu duizende keren krachtiger is en in je binnezak past: hoe ziet een computer er binnen 10 jaar dan uit?
- bestaat er echt zoiets als een EMP? Je weet wel: zo'n elektromagnetische puls gelijk in de films die alle elektronica buiten werking stelt.
- waarom heb ik nog nooit een nummerplaat gezien met de lettercombinatie 'RPG'?
- als ik ne mail stuur naar iemad met in de tekst woorden gelijk 'bom', 'wraak' en 'aanslag'. Zou dat dan echt ergens gefilterd en uitgezocht worden of er iets aan de hand is?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

RPG nog niet gezien, maar wel de deze: http://www.telesmurf.be/digicam/pictures/2007_allerlei/DSC04329.JPG

Als dat niet geweldig fak is!

Anoniem zei

zone 30?
bebouwde kom 50km/h?

Anoniem zei

- Als je naar iemand op het werk belt: 3 keer, daarbuiten: 5 keer
- Zoals reeds gezegd: snelheidsbeperkingen in acht te nemen voor de veiligheid van zwakke weggebruikers. Is een uitvinding van de Duitse merken, waarschijnlijk om zichzelf niet schuldig te hoeven voelen wanneer een voetganger omver gereden wordt wegens overdreven snelheid: jamaar, wij hadden het duidelijk aangegeven...
- Mag heel de maand januari, daarna is het not done (of 't moest in China zijn)
- Ze hebben al wel iets bedacht (kernfusie), alleen krijgen ze 't niet aan de praat. Mmmm, iemand nog wat informatica hebben??
- Waarschijnlijk nog ietske kleiner, maar 't zal niet meer zo sterk verkleinen als de voorbije halve eeuw. Waarom? Er zijn grenzen aan useability en userinterfaces. Zolang je moet typen op een keyboard en het resultaat aflezen op een scherm heeft het weinig zin om energie te steken in het nog kleiner maken van een computer.
- EMP bestaat echt. Een nucleaire ontploffing creëert een EMP. Toen ik in 't leger zat (héél lang geleden) , diende ik in een schootsbureel van de artillerie. Ik moest daar berekenen met welke lading en inclinatie een granaat moest afgeschoten worden om een bepaald doel te raken. We hadden daar toen primitieve computerkes voor (eigenlijk meer programmeerbare rekenmachines), maar we moesten dat ook zonder die toestellekes kunnen (door middel van een heleboel formules en waardes uit dikke boeken met tabellen) voor het geval dat er een nucleaire oorlog uit zou breken. Allemaal omdat EMP alle electronische systemen uitschakelt.
- Blijven zoeken. De kans dat je RPG tegenkomt is in principe GROTER dan de kans dat je de lettercombinatie van je eigen nummerplaat tegenkomt.
- Neen. Blogs daarentegen worden uiterst nauwkeurig gescreend.