dinsdag 1 januari 2008

1 jan 2008

En ondertussen zijn we met z'n allen in 2008 beland. Ligt het weer eens aan mij of vliegt die tijd hier tegenwoordig voorbij gelijk Walter Grootaers op de ring van Lier?

En jeugdige lezertjes: het klopt wat ze zeggen hoor. Des te ouder je wordt, des te sneller de tijd voorbij lijkt te gaan. Hoe komt da? Mja, ne mens studeert af en gaat werken, wil op eigen benen staan, gaat samenwonen, bouwt een huisje, koopt kindjes ... Dat brengt met zich mee dat je zelf je was en plas mag doen, kokeneeteke spelen, werken van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, 's nachts uit bed moet omdat dochter-lief tutje kwijt is, ... Ik wil maar zeggen: je hebt een ietsiepitsie meer dingetjes aan je hoofd dan toen je pakweg 20 was.

Dàt waren tijden. Toen diende de kerstvakantie om te blokken. Op oudejaar gingen we op café en 's anderendaags bleven we gewoon in onze nest liggen tot het tijd was om bij de moe nieuwjaar te gaan wensen.

Kerel? Zo melancholisch?
Welja, een beetje wel. Maar dat heeft alles met die 1e jan te maken. Da's zon nutteloze dag. Volgens mij voelt niemand zich goed vandaag: gisteren te veel gegeten, te laat opgebleven, vanmorgen te vroeg uit bed, er valt niks te doen.
Komt daar nog bij da'k daarnet samen met ons Nele een petit-gervaiske gegeten heb, en da't mij ni goe bekomen is ...

Maar hey: laat dit de start van 't nieuwe jaar niet verbrodden (onvergankelijk werkwoord; verbrodde, heeft verbrod , verknoeien). Straks een flink uiltje knappen, vanavond op tijd bedje in, en morgen begint het nieuwe jaar pas echt!

Geen opmerkingen: